Zoeken
  • Frozzo

National Geographic: 'het groene goud: eten we later elke dag zeewier?'

Het antwoord op deze vraag is wat ons betreft een duidelijke 'JA'! Echter is het op dit moment zo dat zeewier als voedingsmiddel in Nederland lastig wil groeien. Gelukkig raakt men er steeds bekender mee, bijvoorbeeld doordat sushi-restaurants werken met nori, maar ook hebben ze de zeewiersalade op de kaart gezet.


Deze zeewiersalade is gemaakt van wakame en deze gebruiken wij ook in één van onze spring rolls. Door het te gebruiken in een snack die gefrituurd kan worden, hopen we dat steeds meer mensen de smaak leert begrijpen en waarderen. Zeewier is enorm voedzaam en daarnaast ook heel erg smaakvol!


In Azië zijn ze al jaren overtuigd van zeewier en ook 'onderzoekers, voedselbedrijven en klimaatexperts vinden dat we meer zeewieren moeten én gaan eten.' Het heeft een kleine klimaatimpact, maar het is ook 'rijk aan vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. In vergelijking met groenten die op het land groeien, zitten zeewieren veel voller met voedingsstoffen. Eiwitten zijn daarnaast een enorm belangrijke bouwsteen voor spieren. Eiwitten komen vooral in grote hoeveelheden voor in vlees, zeewier kan hier dus een goed alternatief voor zijn.'


In het artikel wordt ook hijiki genoemd. Helaas wordt het hier in een negatief daglicht gezet, omdat het een schadelijke hoeveelheid arseen zou bevatten. Het onderzoek dat wordt aangehaald stamt uit 2007 en gelukkig is er in al die jaren daarna veel ontwikkeling geweest. Hierdoor kunnen we verzekeren dat onze hijiki spring rolls helemaal veilig zijn en waarschijnlijk ga je deze zeewiersoort ook steeds meer in de schappen terugvinden.


Ben je benieuwd naar het volledige artikel over het groene goud? Je leest het hier!

3 weergaven0 opmerkingen