Zoeken
  • Frozzo

Wakame salade, hoe wordt het gemaakt?

Wakame salade is een knapperige, felgroene salade en staat ook wel bekend als chuka wakame of kuki-wakame salade. Voor de salade wordt dan ook gebruik gemaakt van kuki-wakame en dat is de stengel / nerf van de plant. Niet de bladeren dus!


Chuka wakame

Om het makkelijk te maken slaat het Japanse woord 'chuka' op 'op Chineze wijze'. Dit houdt in dat de wakame dus op Chinese wijze bereid wordt. Zo wordt er aan de wakame onder andere sesamolie, sojasaus, chilipeper en sesamzaadjes toegevoegd. Dit verklaart ook die heerlijke zoete, sesamsmaak die de salade heeft!


Als je het zelf wil maken zul je nooit een gerechtje krijgen dat er hetzelfde uitziet als degene die je in de winkel of bij de Japanner krijgt. Dit komt omdat je waarschijnlijk gedroogd wier gebruikt en dat zijn vaak de bladeren van de wakame plant in plaats van de nerf. Het zal hierdoor minder knapperig zijn en minder bite hebben.


Wat zit er nog meer in de wakame salade?

Tussen de groene sliertjes zie je vaak ook doorzichtige sliertjes. Sommige mensen zijn bang dat het om plastic gaat, maar dat is natuurlijk niet het geval. Het gaat hier om het verdikkingsmiddel agar-agar. Agar-agar is een plantaardig product gemaakt van algen. Nog meer zeewier dus!


Daarnaast zie je ook vaak stukjes rode peper zitten in de salade en bevat het ook nog zout, rijstazijn, soja, tarwe en kleurstoffen. Wil jij het een keertje kopen? Je vindt de wakame salade bij de Albert Heijn in het visschap, maar ook verkopen ze de overheerlijke wakame loempiaatjes!

85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven